راه های کسب درآمد ارزی

وقتی صحبت از درآمد ارزی میشود، افکاری که احتمالا به ذهنتان خطور میکند، اول از همه غیرممکن بودن انجام آن کارها در ایران و بعد از آن، غیر ممکن بودن انتقال پول حاصل از این کارها به حسابتان است. باید گفت که نه تنها هر دویشان انجام پذیرند، بلکه همین حالا نیز خیلی از افراد به آنها مشغولند و کسب درآمد میکنند.
برای مشکل انتقال پول می توان از سایت های افتتاح حساب ارزی در خارج از کشور استفاده کرد که با جستجویی ساده می توانید بسیاری از این سایتهای معتبر را پیدا کنید. از نمونه این سایت ها می توان به web money و perfect money اشاره کرد. البته بهترین و امن ترین راه، استفاده از حساب و آدرس آشنایان خودتان در خارج از کشور است؛ بدین صورت که با هماهنگی و همکاری آنها و با درنظر گرفتن قوانین مالیاتی کشور اقامتشان، درآمدتان را به حساب خودتان میتوانید منتقل کنید. برای انتقال این پول به ایران نیز می توانید از صرافی های آنلاین بهره ببرید.
ولی بر فرض که حساب هم داشته باشیم، حالا برای کسب این درآمد ارزی چه کار باید بکنیم؟ در اینجا میخواهیم به هفت تا از رایج ترین روشهای کسب درآمد ارزی بپردازیم که در تمام دنیا در حال استفاده هستند. شما میتوانید با توجه به علایقتان و سطح مهارت هایتان، چه فنی و چه مهارت های نرم، روش مناسب خودتان را انتخاب کنید.
فریلنسینگ (آزادکاری)
شما میتوانید برای دریافت پروژه های فریلنس، هم سراغ سایتها و بسترهای ایرانی بروید و هم خارجی. برای این کار کافیست در هر کدام از این بستر ها ثبت نام کنید و سپس بر اساس نحوه فعالیت هر کدام از این بستر ها، اقدام به دریافت پروژه کنید. البته برای ثبت نام در بسترهای خارجی همواره باید حواستان به موارد امنیتی برای مخفی نگاه داشتن محل اقامت یا هویت خود باشد تا مشکلی برای اکانتتان به وجود نیاید.
معمولاً نحوه دریافت پروژه در این سایت ها به دو شکل است. گروه اول، فرایندی مذاکره مانند دارد که کارفرما در آن پروژه را تعریف میکند، سپس شما هزینه و زمان انجام آن توسط خودتان را به او پیشنهاد میدهید؛ کارفرما برای پیشنهاداتی که نظرش را جلب کردند، وارد مذاکره شده و اگر با یک فریلنسر به نتیجه رسید، پروژه را به او اعطا میکند.
در گروه دوم، روش دریافت پروژه معمولاً به وسیله نمونه کارهای قبلیتان است؛ به این معنا که شما در بستر مورد نظر، کارهای قبلی خود را ارائه می کنید و کارفرمایان بر اساس محصول مورد نظرشان، شخص انجام دهنده پروژه را انتخاب میکند.
باید توجه داشت که میانگین درآمد فریلنسرهای بین المللی بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار است. البته با توجه به تعداد فریلنسرها و نسبت توزیع تخصصها و میزان مهارت افراد، میتوان نتیجه گرفت که هرچقدر مهارت فنی شما بیشتر باشد، میتوانید با توجه به حوزه تخصصیتان، درآمد بالاتری نسبت به این عدد داشته باشید. همچنین پیشنهاد میکنیم برای بالا بردن درآمدذ و سرعت انجام پروژه هایتان، به صورت تیمی فعالیت کنید تا توانایی گرفتن پروژه های بزرگتر را نیز بدست بیاورید.
شما می توانید از طریق این لینک به محتوای ما درباره پلتفرم های فریلنسری دسترسی داشته باشید.
حجم بازار ایالت متحده در سال 2022 معادل 1.2 تریلیون دلار برآورد شده است.
upwork.com
همکاری در فروش محصولات (affiliate marketing)
یکی از راههای درآمد ارزی خیلی از افراد، خرید و فروش اجناس مورد نظرشان در فروشگاههای دیجیتالی مانند علی بابا و آمازون است. حتی این امکان وجود دارد که محصول فروش شما فیزیکی هم نباشد مانند فروش کتاب الکترونیکی در آمازون. گرچه فروش و ارسال اجناس فیزیکی به کشورهای خارجی، چالشهای خودش را دارد، شما مزیت هزینه تولید پایینتر نسبت به دیگر کشورها را دارید که میتوانید از آن به عنوان برگ برنده خود برای فروش بیشتر با قیمت پایینتر استفاده کنید.
ارائه دورهها و محتوای آموزشی
اگر به تدریس علاقه دارید و یا تخصصی دارید که فکر میکنید افراد دیگر نیز به یادگیری آن علاقه دارند، میتوانید محتوا و دوره های آموزشی خودتان را تولید کنید. برای این کار، از سایت های فروش دوره آموزشی، مانند یودمی و لیندا میتوانید استفاده کنید. اگرچه اکثریت دوره های آموزشی این بسترها به زبان انگلیسی یا زبانهای خارجی دیگر است، دورههای با زبان فارسی نیز دارند؛ در نتیجه می توانید با آموزش در آنها به زبان فارسی، ایرانیان مقیم خارج از کشور را نیز جذب کنید. اما اگر به زبان انگلیسی مسلط باشید، قطعاً می توانید با تولید محتوای انگلیسی، مخاطبان و در نتیجه درآمد بیشتری دست بیاورید. در نظر داشته باشید که بستر لیندا، هم برای احراز هویت و هم برای سنجش محتوای تولید شده، سخت گیری بیشتری دارد.
تولید محتوا و تبلیغات
همانطور که احتمالاً اکثرتان در شبکههای اجتماعی با تولید کنندههای محتوا برخورد داشتید، شما نیز می توانید از این طریق کسب درآمد کنید. بسترهایی مانند یوتیوب میتواند برای این کار مناسب باشد. با ساخت ویدیو های جذاب مانند کلیپهای سرگرم کننده، خبری، تحلیلی و یا آموزشی و گرفتن بازدیدهای بیشتر، میتوانید از چند طریق درآمد زایی کنید؛ یکی از راهها، تبلیغات به صورت مستقیم و با داشتن اسپانسر است که محصولات اسپانسرتان را مستقیما به مخاطبین ارائه میدهید. راه دیگر، به وسیله تبلیغات نشان داده شده در خود یوتیوب است که با داشتن ویژگیهای مورد نظر یوتیوب، به ازای تعداد تبلیغات نشان داده شده بر روی ویدوی شما، هزینهای به اکانتتان اختصاص میدهد. همچنین با بالا رفتن تعداد بازدیدهای ویدیویتان و گذر از تعداد مشخصی بازدید، خود یوتیوب نیز مبلغی را به شما می دهد.
فروش محصولات دیجیتال
علاوه بر محصولات تولید شده نهایی، میتوانید خود ابزار لازم برای تولید محتوا را نیز بفروشید؛ به عبارت دیگر، فایلهای لایه باز آماده برای استفاده به عنوان قالب یک پروژه دیگر، در بستر های جهانی قابل فروش هستند. بزرگترین مارکت جهانی برای اینکار، سایت envato است که به صورت تخصصی در حوزههای مختلف ورود کرده و هفت سایت مجزا برای اینکار دارد. شما میتوانید با ساخت یک اکانت، به تمامی این هفت سایت متصل شوید و محصولاتتان را به فروش برسانید. سایتهای زیر مجموعه envato و حوزه محصولات فروشی در هرکدام به شرح زیر است:
- Themeforest: تم ووردپرس و قالب برای سایت
- Photodune: عکسهای استوک
- 3docean: فایل پرینتر سه بعدی
- Codecanyon: اسکریپتهای برنامه نویسی
- Videohive: افکتهای ویدیویی و فایل های لایه باز ویدیویی
- Graphicriver: خرید و فروش فونت، لوگو، آیکون و محصولات گرافیکی
- AudioJungle: فایلهای صوتی و موسیقی
- 3docean: فایل پرینتر سه بعدی
از دیگر بسترهایی که می توانید با همین روش در آنها درآمدزایی کنید، Shutterstock، dribble و unsplash هستند که امکان فروش عکس و یا محصولات گرافیکیتان در آنها وجود دارد.
ارزهای دیجتال (کریپتوکارنسیها)
برای درآمدزایی از طریق ارزهای دیجیتال معمولاً دو روش وجود دارد: یکی معامله (trade)، و دیگری ماین (mine) کردن.
برای اینکه بتوانید با معامله این ارز ها درآمد کسب کنید، باید اصول فنی تحلیل آن را بدانید. همچنین برای شروع این مسیر، به مقداری سرمایه اولیه نیاز دارید. ناگفته نماند که این روش هم می تواند پردرآمد باشد و هم پرریسک.
از طرف دیگر، ماین کردن این ارزها هرچند ریسک کمتری دارد، معمولاً سرمایه اولیه بیشتری برای تهیه تجهیزاتش لازم دارد. ولی پس از تهیه این تجهیزات، با ریسک نسبتا کمتری مواجه خواهید بود و درآمد ثابتتری خواهید داشت.
معاملات در بازارهای بین المللی
همانند بازار بورس، شما میتوانید با فعالیت در بازارهای بین المللی و با استفاده از تحلیلهای فنی، از این روش کسب درآمد کنید. برای این حوزه، فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان است که دارای گردش مالی بیش از 5 تریلیون دلار در روز دارد. البته بدلیل ماهیت این کار، احتمال مواجهه با ضرر نیز هست. پس حتما قبل از ورود به بازارهای مالی، آموزش های لازم را ببینید تا با ریسک و ضرر کمتری مواجه شوید.
مقالات مرتبط

فریلنسینگ؛ پلی به سمت رستگاری
آشنایی با مسیر فریلنسینگ بینالمللی بر اساس آمار وزارت کار، حداقل دستمزد این وزارتخانه چیزی حدود 140دلار در ماه.
- 19 جولای, 2023
- توسط امیر

گفت و گو با آرین حسنی
آرین حسنی دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت در مقطع کارشناسی است. او یکی از فریلنسرهای موفق.
- 30 جولای, 2022
- توسط امیر
نظرات بسته است.